Janine Versteeg

Communicatie verbindt

Coaching Werkwijze


In een eerste gesprek verkennen we jouw vraag, we kijken waar je tegenaan loopt of waar je in vastloopt. Wanneer ik jou perspectief kan bieden en er is wederzijds vertrouwen, maken we verdere afspraken. Dan sluiten we een overeenkomst waarin helder is wat je wilt bereiken. 

Mijn werkvormen zijn onder andere:

  • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
  • Enneagram
  • Transactionele Analyse (TA)

Methodieken NLP

NLP gaat over de wisselwerking van je denkpatronen, de woorden die je aan taal geeft en hoe deze elementen jouw gedrag beïnvloeden. Je leert inzicht te krijgen in de manier waarop je dingen doet. Inzicht in die onbewuste patronen is vaak al voldoende om verandering op gang te brengen!

 

Enneagram

Het Enneagram is een geometrische figuur die de kennis van menselijke persoonlijkheidsstructuren met elkaar in verband brengt. Het Enneagram onderscheidt negen persoonlijkheidstypen, aangeduid met een cijfer of met een naam en het geeft een exact en diepgaand inzicht in onze persoonlijkheid en de motivaties van ons gedrag. Elk mens draagt van al deze negen types in meer of mindere mate eigenschappen in zich en het blijkt dat mensen zich in één type het meest herkennen. Met het Enneagram leren we onszelf diepgaand kennen en zien we hoe ons contact en onze communicatie met anderen kunnen verbeteren. In een coachingstraject kun je ontdekken welk Enneagram type bij jou het meest op de voorgrond staat.


Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) betekent letterlijk: het analyseren van transacties. Een transactie is een uitwisseling van contact tussen mensen. Het is een theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en verandering. Het geeft je inzicht in je gedrag, je gedragspatronen, in je verbale en non-verbale interactie met anderen en wat dit doet met de communicatie. Door je hiervan bewust te worden, leer je hoe je dit kunt veranderen.

Janine Versteeg

Zandhofsestraat 57
3572 GC Utrecht
tel. 06 38502421

Waarom OCenCoaching

Denken in talent!
Deskundig en energiek
Out of the box
Maatwerk voor jou

Ik werk samen met:

RTD
AssistiveWare
Eelke Verschuur
Jabbla
KMD
Quo Vadis
RdG Kompagne
HeelCentrum
ABA Center international
Image

Janine Versteeg

Zandhofsestraat 57
3572 GC Utrecht
tel. 06 38502421